Lactosevrije ijstaart
Ingrediënten
voor de mokkataart
-
5 eierdooiers
-
200 gr kristalsuiker
-
3 dl sojamelk
-
3 dl sojaroom
-
4 el oploskoffie
voor het vanille-ijs
-
5 eierdooiers
-
200 gr kristalsuiker
-
3 dl sojamelk
-
3 dl sojaroom
-
2 vanillestokken
Bereiding
voor de mokkataart:
- giet de melk, room en oploskoffie in een kookpot en laat zachtjes opkoken
- doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop ze op tot wit schuim
- giet de kokende melk bij het eiermengsel en roer goed door
- giet terug in de kookpot en zet op een zacht vuurtje, blijf zachtjes roeren gedurende een 5-tal minuten
- laat afkoelen, giet daarna in de ijsmachine en laat draaien
- doe het ijs in een taartvorm en zet het in de diepvriezer
voor het vanille-ijs:
- giet de melk en room in een kookpot en voeg de opengesneden vanillestokken toe, laat zachtjes opkoken
- doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop ze op tot wit schuim
- giet de kokende melk bij het eiermengsel en roer goed door
- giet terug in de kookpot en zet op een zacht vuurtje blijf zachtjes roeren gedurende een 5-tal minuten laat afkoelen
- giet daarna in de ijsmachine en laat draaien
voor de afwerking:
- doe het vanille-ijs in een spuitzak
- haal de mokkataart uit de vriezer
- versier de taart met het vanille-ijs
- zet de taart terug in de diepvriezer
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be