Lactosevrije ijstaart

Ingrediënten

voor de mokkataart

  • 5 eierdooiers
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 dl sojamelk
  • 3 dl sojaroom
  • 4 el oploskoffie

voor het vanille-ijs

  • 5 eierdooiers
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 dl sojamelk
  • 3 dl sojaroom
  • 2 vanillestokken
Beginner
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. voor de mokkataart:

    • giet de melk, room en oploskoffie in een kookpot en laat zachtjes opkoken
    • doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop ze op tot wit schuim
    • giet de kokende melk bij het eiermengsel en roer goed door
    • giet terug in de kookpot en zet op een zacht vuurtje, blijf zachtjes roeren gedurende een 5-tal minuten
    • laat afkoelen, giet daarna in de ijsmachine en laat draaien
    • doe het ijs in een taartvorm en zet het in de diepvriezer

  2. voor het vanille-ijs:

    • giet de melk en room in een kookpot en voeg de opengesneden vanillestokken toe, laat zachtjes opkoken
    • doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop ze op tot wit schuim
    • giet de kokende melk bij het eiermengsel en roer goed door
    • giet terug in de kookpot en zet op een zacht vuurtje blijf zachtjes roeren gedurende een 5-tal minuten laat afkoelen
    • giet daarna in de ijsmachine en laat draaien

  3. voor de afwerking:

    • doe het vanille-ijs in een spuitzak
    • haal de mokkataart uit de vriezer
    • versier de taart met het vanille-ijs
    • zet de taart terug in de diepvriezer

0
Nog geen stemmen

Lactosevrije ijstaart

1. Kook de sojamelk met sojaroom eerst
2. Klop de eieren op met suiker
3. Los de koffie niet op in water
4. Voeg genoeg suiker bij het eigeel