Losse rijst koken

Ingrediënten

  • losse rijst (1 tas per 2 personen)
  • 4 el plantaardige olie
  • enkele takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 th lepel groentebouillon
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Gebruik rijst die weinig zetmeel heeft.

  2. Neem een potje en doe er Vandemoortele Culinaire olie in (ongeveer de bodem half vol). Snijd een sjalotje fijn en stoof het aan in de olie.

  3. Doe er wat tijm en laurier bij en roer er voorzichtig een kop rijst door. Beperk het roeren maar zorg er wel voor dat er rond de rijstkorrels een laagje olie komt.

  4. Voeg dan dubbel zoveel water als rijst toe, doe er een koffielepel groentenbouillon bij en roer één maal door.

0
Nog geen stemmen

Losse rijst koken

1. Werk met rijst die weinig zetmeel heeft en dus niet kleeft
2. Gebruik olie om een film rond de rijst te leggen
3. Koken op een zeer zacht vuurtje
4. Zeker niet roeren in de rijst