Mayonaise

Ingrediënten

Het is altijd leuker als je je eigen zelfgemaakte sausjes op tafel kan zetten. Wil je zelf eens mayonaise maken? Probeer dan zeker dit recept. 

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Frans

Bereiding

  1. Neem een ei en doe het in een mengkom en doe er een goede eetlepel mosterd bij. Doe er twee eetlepels witte wijnazijn bij. Als je geen azijn wilt, kan je citroensap gebruiken. Doe er ook twee eetlepels water bij. Kruid het met peper en zout.

  2. Doe bij het mengsel 0,5 l olie. Zet je staafmixer op het ei en de mosterd, bijna tegen de bodem van de mengkom, werk van beneden en mix naar boven. Mix voorzichtig dat niet alle olie in één keer gemengd wordt.

  3. Als je poging mislukt is, kan je je mayonaise nog redden. Neem een eigeel en wat mosterd in een mengkom. Meng de geschift mayonaise voorzichtig onder het eigeel en de mosterd. Als je mayonaise meer glanst, doe je er wat azijn of water bij. Kruid met peper en zout.

5
Average: 5 (1 vote)

Mayonaise

1. Een ei in zijn geheel gebruiken.
2. Een eetlepel mosterd.
3. Twee eetlepels water én azijn.
4. Vier deciliter olie.
5. Gebruik een goede mixer.