Oliebollen

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1 snuifje zout
  • 1 th lepel lichtbruine suiker
  • 1 dl water
  • 1 dl lauwe melk
  • 20 gr verse gist
  • 2 eieren
  • bloemsuiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Doe de bloem, het zout en de suiker samen in een kom.

  2. Voeg hier vervolgens het water aan toe.

  3. Meng de gist in de melk die lauw moet zijn. Voeg dit mengsel bij de rest van het beslag.

  4. Doe nog 2 eieren bij het deeg en meng het beslag goed.

  5. Leg een propere handdoek over de kom en plaats die gedurende 20 minuten in een oven van 50 °C. Zo zal het deeg de tijd krijgen om goed te rijzen.

  6. Maak met behulp van 2 lepels een bolletje van het deeg en laat dit rustig vallen in heet frituurvet. je mag niet meer als 4 oliebollen tegelijk bakken in het frituurvet. Bak de oliebollen goudbruin.

  7. Strooi bloemsuiker over de oliebollen.

4
Average: 4 (1 vote)