Paling roken

Ingrediënten

  • rivierpaling met vel en kop
  • grof zout
  • jeneverbessen
  • korianderbolletjes
  • rozemarijn
  • peper
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een droge pekel: grof zout, jeneverbessen, korianderbolletjes, tijm, rozemarijn, peper allemaal samen in een cutter fijnmalen. Bedek de paling met deze droge pekel en laat 5 à 6 uur rusten .

  2. Spoel de paling af, spies hem op een haak en hang hem in de rookton. De paling moet eerst drogen: 25 à 30 minuten op 60 à 70 graden.

  3. Daarna rook je de paling op 40 à 50 graden: bepaal zelf wanneer de paling gaar is (duw met je duim en wijsvinger op de paling, als het vlees van de graat valt is het gaar)

0
Nog geen stemmen

Paling roken

1. Kies voor een droge pekel
2. Droog de vist eerst
3. Rook op een lage temperatuur