Parelhoen

Ingrediënten

  • 1½ dl Alpro Soya Cuisine
  • champignons
  • spekjes
  • kippenbouillon
  • 1 dl water
  • peper
  • zout
  • 1 dl witte wijn
  • Alpro soja Bakken en Braden
  • 1 ui
  • 1 parelhoen (met vel)
  • 2 dl Alpro soya Cuisine
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een kookpot aangepast aan de grootte van de parelhoen. Kruid de parelhoen met peper en zout. Doe bakboter in de pot en braad de parelhoen mooi goudbruin aan drie zijden.

  2. Snijd ondertussen de ajuin en leg in de pot naast de parelhoen. Voeg wat tijm, laurier en look toe en laat op een laag vuurtje onder deksel garen gedurende 35 à 40 minuten. Haal de parelhoen uit de pot.

  3. Doe de champignonmengeling samen met de spekjes in de pot en bak ze kort aan. Blus met de witte wijn en water en roer het aanbaksel los met de garde.

  4. Voeg een theelepel PH kippenbouillon toe en als laatste de room. Laat het geheel even opkoken en serveer samen met parelhoen.

0
Nog geen stemmen

Parelhoen

1. Bereid de parelhoen in een pot
2. Laat het vel aan de parelhoen
3. Voeg de wijn op het laatst toe

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714