Quenelles van vis

Ingrediënten

  • 1 el groentenbouillon
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 125 ml room
  • 250 gr verse vis
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de vis in kleine stukken en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Cutter de vis tot een zeer fijne pasta.

  2. Voeg het ei toe en meng verder tot de pasta in een bolletje in de cutter draait. Voeg de room toe en meng verder .

  3. Laat dit mengsel minimum 2 uur in de koelkast rusten. Je kan het ook op voorhand maken.

  4. Los wat groentenbouillon op in water en verwarm tot net onder het kookpunt. Maak met behulp van 2 eetlepels quenellen en pocheer ze gedurende 4 à 5 minuten in de groentenbouillon.

  5. Serveer met kreeftensaus.

0
Nog geen stemmen

Quenelles van vis

1. Snijd de velletjes van de vis en cutter de vis zeer fijn
2. Voeg de room op het laatst toe
3. Pocheer zeer voorzichtig

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566