Roze pepersaus met kip

Ingrediënten

  • roze peperbolletjes
  • 1 el kippenbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 1 el ketchup
  • scheutje citroensap
  • 4 kipfilets
  • peper
  • 2 dl water
  • 2 dl room
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kleefpan. Kruid de kipfilets met peper en zout en leg ze in de pan. Laat ze 3 à 4 min aanbakken aan elke kant. Haal de kipfilets uit de pan en blus het aanbaksel met witte wijn. Los de bouillon op in water en giet dit mee in de pan. Laat dit tot de helft inkoken.

  2. Giet de room en de roze peperbolletjes erbij en roer goed door. Doe de ketchup en het citroensap erbij en roer door. Laat nogmaals tot de helft inkoken. Leg de kipfilets even terug in de pan om terug op te warmen.

  3. Serveer op een bord en versier met platte peterselie.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566

Roze pepersaus met kip

1. Leg de pan vol
2. Gebruik witte wijn
3. Werk met droge roze peper