Scones

Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 1 lepel bicarbonaat
  • 1¼ dl melk
  • 1 eierdooier
  • 4 lepels opgeklopte room
  • 4 lepels confituur
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Brits
Gebak

Bereiding

  1. Kneed de boter, de bloem en het bicarbonaat tot de bloem alles heeft opgenomen. Het bicarbonaat zorgt ervoor dat je een luchtige cake krijgt.

  2. Voeg de melk toe. Kneed tot een mooi deeg en rol in een bolletje.

  3. Rol het deeg uit met een deegrol tot het ongeveer 2 cm dik is. Dat is de ideale dikte: zodra de scones de warmte voelen, verdubbelen ze in grootte.

  4. Steek rondjes uit het deeg van ongeveer 6 cm diameter en leg ze op een beboterde bakplaat. Zo bakken ze zeker niet aan en krijgen ze onderaan toch een krokant korstje.

  5. Klop het eigeel los en wrijf de scones daarmee bovenaan in. Zo krijgen ze een mooi kleurtje.

  6. Zet de scones in een voorverwarmde oven op 200 à 220 °C en bak ze gedurende 10 tot 12 minuten.

  7. Serveer met opgeklopte room en confituur. De scones zijn het lekkerst als ze lauw gegeten worden.

0
Nog geen stemmen