Siberische omelet

Ingrediënten

  • 200 gr eiwitten
  • 5 eieren
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr kristalsuiker
  • 150 gr kristalsuiker
  • vanille-ijs
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Doe de eieren en de suiker in een kom en mix tot een schuimige massa. Voeg de bloem toe en meng alles goed met een garde. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min. Laat biscuit afkoelen en snij overlangs in 2. Leg de onderkant van de biscuit in een bakvorm.

  2. Scheid 200 gr eiwit in een kom, voeg de suiker toe en klop goed stijf. Besprenkel de biscuit met rum en over strooi met rozijnen. Leg het vanille ijs erop en bestrooi andermaal met rozijnen. Sluit met het andere deel van de biscuit.

  3. Doe het opgeklopt eiwit in een spuitzak en spuit volledig rondom de taart en zet even in de oven, onder de grill tot het mooi gebruind is. Verwarm wat rum in een steelpan op een hoog vuur en giet de rum over de taart om te flamberen.

0
Nog geen stemmen

Siberische omelet

1. Gebruik voldoende eieren
2. Werk met rozijnen
3. Gebruik enkel eiwit voor de 'topping'