Snoepjes maken

Ingrediënten

  • 500 gr kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 300 gr vloeibare glucose
  • kleurstof
  • frambozen-extract
  • kokosvet
  • citroenzuur

materiaal

  • suikerthermometer
  • marmeren plaat
  • handschoenen
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Giet de glucose in een kookpot, samen met de suiker en het water. Zet op een hoog vuur en laat smelten tot 150°C (meet met een suikerthermometer).

  2. Leg een marmeren plaat op het aanrecht en vet in met kokosvet. Giet het gesmolten mengsel uit op de marmeren plaat.

  3. Meng de kleurstof met het frambozenextract en giet over de helft van het suikermengsel. Strooi wat citroenzuur over het geheel.

  4. Rol het mengsel voorzichtig op (warm!) met handschoenen (gebruik wat talk). Snij deze worst in 2, zodat je 2 worsten hebt in 2 verschillende kleuren.

  5. Trek de doorschijnende worst open en vouw terug dicht. Herhaal dit enkele keren, totdat ze wit kleurt.

  6. Leg de gekleurde en witte worst tegen elkaar en draai ze als een spiraal rond elkaar. Trek aan de uiteinden tot de gewenste dikte. Snij de dunne gekleurde worst in stukjes met een schaar.

0
Nog geen stemmen

Snoepjes maken

1. Gebruik glucose ipv druivensuiker
2. Warm op tot 150°C met een suikerthermometer
3. Giet uit op een ingevette marmeren plaat