Op kamp: spaghetti bolognaise voor 30 personen

Ingrediënten

  • 3 grote paprika's
  • 1 bakje champignons
  • 3 dikke wortelen
  • 3 grote uien
  • 3 teentjes look
  • 3 kg gehakt
  • 2,4 kg gepelde tomaten (in zijn geheel)
  • 1 klontje boter
  • 3 blikjes tomatenpurree
  • Laurier, tijm, rozemarijn en laurier
  • pastabouillon
  • spaghettikruiden

Spaghetti koken voor grote groepen is niet vanzelfsprekend. Met dit recept helpen we je op weg tot 30 man.

Dit kan iedereen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de uien fijn en stoof aan in de boter. Snijd alle groenten zeer fijn en stoof mee aan. Voeg het gehakt toe en stamp met een stamper fijn tot het gaar is. Voeg de gepelde tomaten toe en stamp mee fijn. Vul 3 blikken met water en voeg toe. Voeg 1 eetlepel Piet Huysentruyt pastabouillon, laurier, tijm, rozemarijn en salie toe. Voeg tomatenpuree toe en kruid met Piet Huysentruyt spaghettimix.

  2. Laat sudderen gedurende 2 à 3 uur. De pasta kook je op het laatste moment gaar.

5
Average: 5 (1 vote)