Speculaasbrood

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • 30 gr echte boter
  • 100 gr parelsuiker
  • 2 dl melk
  • 350 gr bloem
  • 30 gr verse gist
  • 100 gr speculaas
  • snuifje zout
  • 10 gr speculaaskruiden
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Broodjes

Bereiding

  1. Maak de melk lauw en los de gist erin op. Meng de bloem in een kom met de suiker en het zout en maak een kuiltje. Giet de melk met gist in het kuiltje en voeg het ei, de olie en de boter toe. Kruid met de speculaaskruiden en kneed alles stevig met de handen.

  2. Leg het deeg terug in de kom en dek af met plastiek folie, zet in een voorverwarmde oven van 30 à 35°C gedurende 30 min.

  3. Duw het deeg terug plat. Verbrokkel de speculaas op het deeg en strooi de parelsuiker erover, rol het deeg terug op tot een bolletje en leg in de bakvorm. Laat nogmaals rijzen tot het dubbel gerezen is.

  4. Zet in een oven van 200°C, gedurende 30 min.

0
Nog geen stemmen

Speculaasbrood

1. Gebruik genoeg melk en gist
2. Voeg speculaaskruiden toe
3. Kneed voldoende en laat lang genoeg rijzen
4. Werk met stukjes speculaas