Speculoosmousse

Ingrediënten

  • 2 gelatineblaadjes (elks 3g)
  • ¼ l room
  • 60 gr kandijsiroop
  • 4 speculoosjes
  • 4 el suiker
  • 60 gr cassonade suiker
  • 4 eieren
  • kaneelpoeder
  • ¼ l melk
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Breng de melk samen met de kaneel aan de kook. Scheid de eieren en neem voorlopig enkel de eigelen. Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe.

  2. Meng alles zeer goed tot één geheel zodat je zeker geen suikerkorrels meer voelt. Als de melk kookt giet je die bij het suikermengsel, roer goed met de garde. Warm dit nog een beetje op maar blijf steeds goed roeren met de garde tot het geheel gebonden is.

  3. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg er op dit moment ook de speculoos bij. Goed roeren terwijl het geheel nog warm is.

  4. Zet het geheel in een koudwaterbad en laat volledig afkoelen. Tijdens het koelen kan je de eiwitten met enkele lepels suiker opkloppen. Klop ook de room op.

  5. Als het geheel goed koud is, voeg dan eerst het opgeklopte eiwit toe. Goed doorroeren en nu opgeklopte room aan toevoegen. Giet in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Speculoosmousse

1. Laat vijf gram gelatine goed weken.
2. Voeg de speculaas warm toe.
3. Klop het eiwit stijf met suiker.
4. Laat de bereiding echt koud worden.