Vispannetje

Ingrediënten

  • 3 eigelen
  • 1 dl room
  • 150 gr champignon
  • 150 gr zeevruchten
  • 150 gr garnalen
  • gemalen kaas
  • witte wijn
  • groentenbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 stuk dikke vaste vis (1moot/persoon)
  • 2 dl water
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een blonde roux van boter en bloem. Maak hier een dikke saus van met water en witte wijn. Voeg een beetje Piet Huysentruyt bouillon toe.

  2. Maak een 2de binding met room en eigelen. Voeg de champignons toe. Leg er de vismoot in en laat 2 minuten pocheren. Roer de vis niet stuk.

  3. Doe de garnalen en de zeevruchten erbij en schik in een ovenschotel. Strooi er gemalen kaas over. Zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

5
Average: 5 (2 votes)

Vispannetje

1. Gebruik een dik stuk vaste vis
2. Maak een dikke saus
3. Pocheer de vis op een zacht vuur

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553