Mousse van witte chocolade

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 eieren
  • 400 gr witte chocolade
  • 100 gr suiker
  • 300 gr room
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de chocolade. Klop de eigelen op met 50 g suiker. Klop de room niet te stijf. Klop het eiwit met 50 g suiker. Smelt de gelatine in een weinig water.

  2. Doe eigeel bij de gesmolten chocolade en schep onder elkaar. Doe dit mengsel bij de room en roer dit door de room (voorzichtig, of de room schift). Doe er de gelatine bij. Schep het eiwit eronder en stort in een vorm (niet meer roeren).

  3. Na 2 uur in de koelkast kan u de mousse serveren of eventueel spuiten.

5
Average: 5 (1 vote)

Witte chocolademousse

1. Het eigeel opkloppen met suiker
2. De room niet te stevig opkloppen
3. Voor het mengen alles klaarzetten
4. Gesmolten gelatine toevoegen

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812