Crème Brûlée met appel en speculaas

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • ½ liter room
  • 4 eieren
  • 250 gr witte suiker
  • 1 appel
  • 1 el speculaaskruim
  • bruine suiker

Crème Brûlée met appel en speculaas, verrassend lekker.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de room geleidelijk, het is niet de bedoeling dat deze gaat koken. Snij een vanillestokje in twee (in de lengte). Schraap de zaadjes aan de binnenkant met een koffielepel uit. Voeg deze bij de room. Meng de zaadjes goed onder de room.

  2. Scheid het eigeel van het eiwit. We hebben enkel het eigeel nodig. Voeg 250 gr witte suiker bij de 4 eierdooiers. Klop dit op tot de massa wit wordt. Dit wil zeggen dat de suiker volledig is opgelost.

  3. Voeg de warme room geleidelijk bij het mengsel van eigeel en suiker. Doe je dit te snel, zal je geen gladde crème krijgen.

  4. Verdeel de mix over kommetjes en plaats in een voorverwarmde oven van 100 °C. Laat het anderhalf uur garen.

  5. Doe een soeplepel boter in een pan. Bak hierin kleine blokjes appel zonder schil. Voeg een lepel speculaaskruim toe. Laat dit 2 à 3 min bakken. Neem de crème brûlée (die ondertussen afgekoeld is) en strooi hier een dun laagje bruine suiker over. Verdeel met de achterkant van een lepel. Karameliseer met behulp van een bunsenbrandertje. Versier met de gebakken appeltjes.

5
Average: 5 (1 vote)