Gebakken rijst met ei en prei

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch
Caloriearm
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de rijst. Per kopje rijst voeg je 2 kopjes water toe. Ik doe sojasaus en rijstazijn bij het water. Zo krijg je meer smaak in de rijst en uiteraard ook meer aroma en parfum. Omdat ik gezouten sojasaus gebruik, voeg ik geen extra zout toe.

  2. Snijd de prei en de ui in brunoise. Rijst is klein, dus snijden we de groenten ook in fijne brunoise. Straks gaan we ze met elkaar mengen en dan is een brunoise aangenamer in de mond.

  3. Smelt de Fama en zodra ze begint te ‘zingen’ mag je de groenten toevoegen. Zodra ze wat vochtig worden, als ze beginnen te ‘zweten’, is het tijd om de Thaise kruiden toevoegen. Doordat je Thaise kruidenmengeling gebruikt, heb je geen zout nodig.

  4. Klop nu het ei en voeg dat bij de groenten. Neem een gewone pan. Pas de grootte van de pan aan naargelang de hoeveelheid groenten die je gebruikt.

0
Nog geen stemmen