Gevulde aardappel

Ingrediënten

  • 4 dikke aardappelen (bintjes)
  • 180 gr geraspte kaas
  • 1 sjalot
  • 50 gr verse bieslook (gehakt)
  • 40 gr boter
  • nootmuskaat
  • peper en zeezout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water met zout. Dit mag al een dag op voorhand. Neem bintjes want die zijn bloemig. Hoe dikker de aardappel is, hoe beter je hem kan vullen. Kook niet langer dan 20 minuten, anders komt de schil los.

  2. Laat de aardappels afkoelen. Snijd enkel het hoedje eraf om meer puree voor de vulling over te houden. Hol de aardappels uit.

  3. Plet hetgeen je uit de aardappels haalt met een pureestamper en voeg room toe. Voeg vervolgens de sjalot en de bieslook toe en meng met een lepel. Kruid met peper en zout.

  4. Vul de aardappels met de puree. Doe er niet te veel puree zodat hij niet uit mekaar valt. Druk de kaas goed aan en leg er nog een beetje boter bovenop voor de smeuïgheid.

  5. Zet de aardappels in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 min. Als de oven nog koud is, hebben de aardappels veel meer tijd nodig om verder te garen en zal hij uitdrogen. Serveer het geheel op een bord met zeezout zodat de aardappels stabiel staan.

0
Nog geen stemmen