Misosoep

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 20 gr gember (in plakjes)
  • 100 gr champignon
  • 8 afgestreken el miso
  • 100 gr koriander
  • 1 l water
  • 1 jonge ui
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Veganistisch
Vegetarisch
Soep

Bereiding

  1. Snijd de groenten zo fijn mogelijk want de misosoep is snel klaar en anders zijn de groenten te krokant.

  2. Laat een lepel boter smelten in de wokpan en wok de groenten. Kruid de groenten wanneer ze beginnen 'zweten' zodat de kruiden beter geabsorbeerd worden.

  3. Voeg nu pas de look en de ui toe zodat deze niet te snel aanbranden.

  4. Verdun de misopasta eerst in warm water om een dikke bol pasta te voorkomen. Blus hem niet om schiften te vermijden. Voeg wat gesneden gember toe. Kook het geheel gedurende 10 minuten. Hoe langer de soep kookt, hoe sterker de smaak zal zijn.

  5. Doe de groenten bij de misosoep. Dien de soep op en voeg pas op het eind de koriander toe om het sterke aroma en de groene kleur ervan te behouden.

0
Nog geen stemmen