Quiche van zalm en prei

Ingrediënten

  • 30 gr dille
  • 1 dl room
  • 2 eieren
  • 250 gr gepocheerde zalm
  • 2 preien
  • 1 dl melk
  • 100 gr emmentaler
  • 1 el boter
  • 1 eidooier
  • fijngesneden chilipeper
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was en snijd de prei in fijne stukjes en bak deze even aan in een beetje boter. Laat ze vervolgens 2 minuten stoven, uitlekken en daarna afkoelen. Voeg er dan de gepocheerde zalm aan toe.

  2. Doe de eieren, de eierdooier, de room en de melk in een kom. Kluts alles goed en kruid het mengsel met peper, zout en dille.

  3. Leg het velletje bladerdeeg in de bakvorm (22 cm), druk het mooi aan en prik erin met een vork. Verdeel de prei en de zalm over het bladerdeeg en giet er het eiermengsel overheen.

  4. Zet de quiche dan in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 35 tot 40 minuten. Na 10 minuten strooi je er de kaas overheen om aanbranden te voorkomen.

0
Nog geen stemmen