Rijst met groentjes en parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • laurier
  • 4 sjalotten
  • parmezaanse kaas
  • boter
  • 4 sjalotten
  • 250 gr anti-kleefrijst
  • tijm
  • 500 ml water
  • groentebouillon
  • 1 wortel
  • ½ prei
  • ½ courgette
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • 1 dl room
  • bieslook
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt wat boter in de pan. Spoel de rijst. Bak de sjalotten en voeg tijm en laurier toe. Voeg de rijst toe, roer goed en kruid met peper en zout. Voeg wat groentenbouillon toe. Laat het 1 keer opkoken en dan verder koken onder deksel gedurende 20-25 minuten.

  2. Snijd alle groentjes zeer fijn en stoof ze gedurende 3 minuten kort aan in wat boter. Meng de rijst met de groentjes, de helft van de Parmezaanse kaas en de room. Leg op een bord en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en versier met bieslook.

0
Nog geen stemmen