Tortilla met groene asperges

Ingrediënten

  • 4 grote geschilde aardappelen (charlotte)
  • ½ bussel basilicum
  • 12 eieren
  • ½ ui
  • 2 el fama
  • zout
  • peper
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen en de asperges op dezelfde grootte. Dat is belangrijk omdat alle groenten tegelijk gaar moeten zijn.

  2. Smelt 2 eetlepels Fama. Ik gebruik wat meer margarine dan normaal omdat aardappelen veel gaan opzuigen. Zodra de Fama begint te ‘zingen’ mag je de groenten toevoegen. Wanneer ze gaan ‘zweten’ doe je de kruiden erbij. Het zout en de peper zullen aan de groenten kleven en niet in de pan achterblijven.

  3. Klop de eieren goed los. Meer lucht in het mengsel zorgt voor een lichtere tortilla. Kruid dit ook goed. Door de eieren te kruiden voor ze gebakken worden, vermengen de kruiden zich in de hele tortilla.

  4. Meng alles goed zodat de aardappelen zich overal in de tortilla vermengen. Roer niet meer van zodra de tortilla gebakken wordt.

  5. Zet het vuur zeker niet te hoog om aanbranden te vermijden. De baktijd is 15 à 20 minuten dus bij een hoog vuur zal alles aanbranden. Zet tijdens de laatste 5 minuten een deksel op de pan om een heerlijk smeuïge tortilla te verkrijgen.

0
Nog geen stemmen