Tartaar van makreel met rode biet

Ingrediënten

  • 4 makreelfilets
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Rookmot en rookoven
  • 2 Granny Smith
  • 1 dl yuzusap
  • 1 dl wortelsap
  • 4 plakjes Ganda-ham
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snij een tartaar van de makreel en werk op met olijfolie, peper en zout.

  2. Laat de bieten 40 à 45 minuten koken, laat ze 15 minuten afkoelen, en schil ze dan. Snij in fijne plakjes met een mandoline, steek uit in rondjes, en rook 5 minuten in een rookoven.

  3. Schil en snij één granny smith-appel in grove stukken, en pureer samen met 3 el yuzu-sap. Schil de andere appel en snij in een hele fijne brunoise van 1 mm. Meng onder de appelpuree en laat afkoelen.

  4. Breng het wortelsap aan de kook met een th lepel yuzu-sap. Als het kookt, voeg je de agar agar toe, mix met een staafmixer, stort op een plaatje en laat afkoelen.

  5. Laat de Gandaham 10 minuten drogen in een oven op 160°C. Breek in kleine stukjes.

  6. Dresseer alle elementen samen op een bord of lepel.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van Dorus uit The Taste