Paella met saté van zeevruchten en kip

Ingrediënten

  • ½ dl sherry
  • 2 rode paprika's
  • 2 tomaten
  • 300 ml groentenbouillon
  • 1 teentje look (fijngensend)
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 2 dopjes safraan
  • 150 gr Spaanse rijst (Arroz Bomba)
  • mespuntje paprikapoeder
  • 8 gamba (gekuist en gepeld)
  • 8 stukken kipfilet
  • 8 inktvisjes (pulpo)
  • 60 gr bloem
  • 40 gr maizena
  • 2 ijsblokje
  • ijskoud water
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • peper zout
  • 4 satéstokjes
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Vlees

Bereiding

  1. Maak de saté's met 2 gamba's, 2 stukjes kipfilet en 2 inktvisjes per persoon. Stoof de groenten voor de parikacoulis aan op een zacht vuurtje en mix ze in de blender met olijfolie. Kruid af met paprikapoeder, peper en zout. Zeef alles door een puntzeef.

  2. Stoof de rijst even aan met de sjalot en de look. Voeg de sherry toe. Laat de rijst langzaam sudderen op het vuur zodat de rijst de vloeistof opslorpt. Voeg zo altijd een beetje bouillon toe totdat de rijst al dente is (beetgaar). Voeg dan de safraan toe en kruid af met peper en zout.

  3. Meng bloem, maïzena, water en ijs en voeg een snuifje zout toe. Wentel de saté's erdoor en bak ze af in de frietketel. Voeg terwijl ze aan het bakken zijn nog een beetje tempuradeeg toe.

  4. Schik de rijst op bord, leg enkele blaadjes rucola op de rijst en schik daar dan de saté op. Druppel de saus er rond en klaar.

0

Nog geen stemmen