2012 is het jaar van de Scandinavische keuken
In 2012 zwaait de Scandinavische keuken de plak. Dat voorspelt de Britse supermarktketen Waitrose althans. Vergeet moleculaire trucs, stoofpotjes of mediterrane specialiteiten. Dit jaar maak je indruk met zure haring, gehaktballetje en knäckebröd. Maar er is meer. Niet alleen Noord-Europese maaltijden zijn hip in 2012, ook Zuid-Amerikaanse invloeden zullen dit jaar in onze gerechten terug te vinden zijn. Peruaans eten zal volledig doorbreken. Wees dus niet verbaasd als er ceviche (rauwe vis met chili) of gefrituurde cavia op je bord belandt. Bewaren doen we onze producten massaal in de weckpot. Deze trend is geïnspireerd op het inmaken van Koreaanse kimchi, een combinatie van chilipeper en groenten. Watch out zilveruitjes en augurken! Door de crisis letten we eens te meer op onze culinaire portemonnee in 2012. Dure etentjes in sterrenzaken laten we voor wat ze zijn. Restaurants hebben dit begrepen en komen ons tegemoet met lagere prijzen. Om het thuisgevoel extra aan te wakkeren dineren we dit jaar dan ook meer in huiskamerrestaurants. Klein, eenvoudig en knus.