474 leugens over eten per jaar

474 leugens over eten per jaar
zaterdag, 7 januari, 2012 - 15:56

Uit een Brits onderzoek van Timex blijkt immers dat een vrouw per jaar maar liefst 474 leugens over haar eet- en drinkgewoonten vertelt. Dat zijn per week ongeveer negen leugentjes over snoepen, glaasjes wijn en andere eetgewoonten. De meest voorkomende leugen is 'het was maar een kleine portie', na het eten van een veel te grote hoeveelheid. Ook 'ik eet nu een grote lunch, maar ga vanmiddag niet snacken' is populair, al weten veel vrouwen stiekem wel dat ze 's middags niet zullen weerstaan aan een lekker stuk chocolade of snack. Andere smoezen zijn 'ik trakteer mezelf elke week op iets lekkers' of 'ik eet altijd mijn vijf porties groenten en fruit per dag', terwijl dat er toch niet van komt. Ook het ontkennen ('ik heb dat pak koekjes niet aangeraakt') of minder erg voorstellen ('ik heb maar één glas wijn gedronken') van wat je eet, zijn erg vaak terugkerende excuses. Al valt het bij het begin van het jaar wellicht nog mee door de goede voornemens...