5 Smakelijke én zelfgemaakte cadeautjes

donderdag, 2 januari, 2014 - 09:00

Een kadootje gaan kopen in de winkel is altijd leuk, maar hoe je echt indruk kan maken is door zelf een kadootje te maken. En echte foodies denken dan uiteraard meteen aan een leuk foodie-kadootje. Hier enkele leuke ideetjes, maar je kan er vanzelfsprekend zelf duizenden variaties op bedenken.

Rozemarijnzout

Haal leuke potjes in de winkel, bijvoorbeeld bij Dille & Kamille. Meng genoeg zeezout, lookpoeder en enkele rozemarijntakjes, doe alles in de blender en maal alles tot de rozemarijn ook fijn is. Vul de potjes en bekleef ze met een leuk label. Met zulk een kado kan de gelukkige maandenlang plezier hebben. Je kan uiteraard ook verschillende potjes, met verschillende aroma’s maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens met thym, gedroogde pepertjes of dragon. 

Olijfolie

Haal enkele leuke olijfolie-flesjes in de winkel, bijvoorbeeld bij Oil & Vinegar, waar je verschillende vormen en maten terugvindt en laat ze daar meteen vullen met olijfolie van goede kwaliteit. Als dit buiten je budget ligt kan je ook gewoon olijfolie in de supermarkt kopen. Vul de flesjes met verschillende ingrediënten: rozemarijn, look, thym, gedroogde pepertjes, citroenschil, dragon, salie,... Werkelijk alle kruiden kan je aan olie toevoegen. Je kan per flesje één ingrediënt toevoegen, maar je kan ook verschillende leuke combinaties maken. Bekleef ze met leuke labels die je in de winkel koopt of die je zelf maakt en een leuk kado is geboren!

Gezouten granola met olijfolie

Weet je dat de gelukkige graag ontbijt met yoghurt, granen en fruit? Dan kan je misschien zelf eens granola maken. Niets zo lekker als zelfgemaakte granola en het is altijd een mooi kado om te geven. Een mooie weck-pot, gevuld met granola oogt op zich al erg mooi en uitnodigend. Versier deze nog eens met een leuk label of accentje, zoals de belletjes hier, en het wordt echt een superleuk persoonlijk kado. Gezouten granola met olijfolie is eens wat anders dan anders, maar houd de persoon waaraan je het gaat geven niet zo van ‘gewaagde combinaties’ kan je hem even goed maken met bijvoorbeeld kaneel en sinaasappel of honing en amandelen. 

Hondenkoekjes

Heeft de gelukkige een hond en is die daar helemaal op verzot? Dan is hij of zij, net zoals alle hondenliefhebbers, waarschijnlijk even blij met een kadootje voor hun oogappel als met een kadootje voor zichzelf. Bak de koekjes, vul ze opnieuw in een leuke pot en versier met een mooi label. Je kan de koekjes bijvoorbeeld een leuke ‘merknaam’ geven, geïnspireerd op de naam van de hond. Succes verzekerd!

Chai Thee Mix

Chai Thee is hip. Tegenwoordig vind je het terug op de kaart van menig koffie- en theebar. Een mix voor chai thee vind je niet zomaar in de supermarkt, maar het is wel makkelijk zelf te maken, eens je de juiste ingrediënten en verhoudingen weet. Maak voor een theeliefhebber zelf deze chai thee mix en je maakt sowieso indruk. Geef er een theehoudertje bij en de gelukkige kan meteen genieten van jouw smakelijk, zelfgemaakt kado.