‘Actie en… cut!’: regisseur Jan Verheyen op bezoek in de keuken

woensdag, 26 augustus, 2015 - 14:22

Op maandag neem ik hem mee naar zijn jeugd. Jan heeft meteen terug zijn korte broek aan als hij denkt aan de vanillepudding met opgelegde ‘kersen’ van zijn grootmoeder, een klassieker waar ik geen neen kan tegen zeggen. Wanneer het kommetje geserveerd wordt, vult de keuken zich meteen met de nostalgische geur.

 

 

 

Dinsdag praat Jan ronduit over zijn voorliefde voor slechte films en… over zijn afkeer van champignons. Ik wil voornamelijk met dat laatste aan de slag gaan en maak daarom een sappige eendenborst met – inderdaad – champignons. Ik serveer er een alcoholvrije cocktail op basis van komkommer, appel en braambessen bij. Benieuwd of dat de aandacht afleidt… ;-)

Voor zijn lievelingsgerecht – gehaktballetjes in tomatensaus à la ‘The Godfather’ - brengt Jan zijn vrouw Lien Willaert mee. Wanneer de heerlijke ‘gangsta’ pastasaus met spelt spaghetti op tafel verschijnt, voelt Jan zich voor één keer toch een beetje de echte ‘Godfather’ van de keuken.

 

 

 

Donderdagavond steken we de Atlantische oceaan over. We maken een geweldige Amerikaanse klassieker klaar: de Caesar Salad. Ondertussen vertelt Jan over zijn grote voorliefde voor Amerika, hét land van de film.

We sluiten de week af met het nieuwe thema ‘Goed Weekend’. Intussen weet ik dat Jan houdt van ongecomplexeerd eten én dat hij graag eens een eenvoudig en lekker gerecht samen met zijn dochter Anna zou maken. Daar heb ik een pasklaar recept voor! We bereiden een croque madam met paardenoog én een banana split als dessert. Het resultaat is bistrofood van de bovenste plank.

 

De Keuken van Sofie: elke werkdag om 18.00 bij VTM.

  • Op maandag 31/08: Op Grootmoeders wijze - Vanillepudding met kersen.
  • Op dinsdag 01/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Puree met gebakken paddenstoelen, eendenborst en braambessensaus.
  • Op woensdag 02/09: Lievelingsgerecht - Worst en gehaktballen met 'The Godfather-saus'.
  • Op donderdag 03/09: Op reis - Caesersalade en home made American ice tea.
  • Op vrijdag 04/09: Goe weekend - Croque Madame met paardenoog en bananasplit.