Actrice en rijzende ster Ella Leyers in De Keuken van Sofie

zondag, 12 april, 2015 - 11:43

In het begin van de week duiken we meteen de keuken van haar bomma in. We bereiden een kalkoengehaktbrood met ‘Belgische’ curry, gebakken ananas en rijst. Als het gerecht op tafel staat, verschijnt er meteen een mooie glimlach bij Ella :)

Dinsdag verdwijnt die glimlach wanneer ze hoort dat we een gerecht maken met gekonfijt fruit, iets wat ze helemaal niet lust. We combineren gekonfijte pompelmoes en citrusschillen met Griekse yoghurt en zelfgemaakte granola, iets waar Ella wel gek op is. Bij het proeven vergeet ze meteen dat ze eigenlijk geen gekonfijt fruit lust. Missie geslaagd!

Woensdag is het feest voor Ella. Ze houdt van zelfgemaakte pizza’s omdat ze graag ‘bricoleert’ met ingrediënten. Samen maken we de Keuken van Sofie-pizza met verse pastinaak, gehakt en courgette. Wanneer onze heerlijk geurende pizza uit de oven komt begint Ella van puur culinair geluk bijna spontaan een Italiaanse aria te zingen ;-)

De vierde dag gaan we op culinaire reis. Ella is verzot op Italië en vooral ‘pasta frutti di mare’, het doet haar denken aan de fijne familievakanties van vroeger. Onze pastaschotel is een ode aan ‘La bella Italia’ en wordt bijzonder gesmaakt door la bella Ella. 

We sluiten de week af met een zandtaart met banaan, limoen en marsepein. Ella is aangenaam verrast als ze merkt hoe eenvoudige je zanddeeg kan maken. Voor haar is dit dessertje letterlijk en figuurlijk de spreekwoordelijke kers op de taart van een perfecte kookweek.

Veel kijkplezier! 

 

X Sofie

Ps: elke dag om 18u bij VTM. ;)