Alweer een Kim in de Keuken van Sofie: Kim Gevaert!

donderdag, 8 mei, 2014 - 15:22

Naar goede gewoonte zet Sofie de week op gang met een gerecht dat haar gast doet terugdenken aan haar jeugd. Voor Kim blijken dat gevulde paprika’s à la Mieke tezijn.Op maandag 12 mei vertrouwt de spurtster ons toe dat er volgens haar niemand is die gevulde paprika’s met tomatensaus zo lekker kan bereiden als haar moeder Mieke. Sofie waagt niettemin haar kans.

De Keuken van Sofie, van maandag 12 tem vrijdag 16 mei 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 12 tem vrijdag 16 mei 2014 bij VTM.

Op dinsdag 13 mei wil Sofie weten wat de topsportvrouw absoluut niet lust. Kim blijkt niet te houden van kazen zoals Roquefort en Camembert en vindt hun sterke smaak te dominant in de meeste gerechten. Toch probeert Sofie haar te overtuigen van de goeie smaak van sterke kazen met een origineel en verrassend voorgerecht: panna cotta van Roquefort, popcorn met chili, guacamole, Luikse siroop, peer, en… reepjes beef jerky. 

Kims moeder moet een enorm kooktalent zijn, want ook het lievelingsgerecht van Kim Gevaert is er eentje ‘à la Mieke’. Ze is verzot op haar cannelloni. Helaas heeft Mieke haar dochter Kim nooit willen of kunnen uitleggen hoe ze die maakte. Het enige wat Kim weet, is dat er veel werk aan is. Vandaag maakt Sofie op woensdag 14 mei haar eigen variant met gerookte zalm, ricotta en spinazie… én met een spelletje Jenga terwijl de vis gaart.

De Keuken van Sofie, van maandag 12 tem vrijdag 16 mei 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 12 tem vrijdag 16 mei 2014 bij VTM.

Kim is al verschillende keren naar haar schoonfamilie in Congo gereisd en daar leerde ze kapiteinsvis eten, een tropische vis die tot 25 kilo zwaar kan worden. Het werd al snel haar favoriete Congolees gerecht en dus hét buitenlands gerechtje bij uitstek om samen met Sofie te bereiden. Op donderdag 15 mei haaltSofie verschillende, typisch Congolese ingrediënten in haar keuken voor een stevige moot kapiteinsvis.

Kim Gevaert mag als topsprinter van geluk spreken dat ze geen zoetebek is. De enige zoetigheid waar ze écht niet aan kan weerstaan, is een lekkere chocolademousse. Zelf maakt ze die thuis ook klaar, maar dan wel uit een pakje. Ze is dan ook erg enthousiast dat ze op vrijdag 16 mei met Sofie eens ‘the real stuff’ kan maken en zo de week in de keuken met een zoete zonde van formaat kan afsluiten.  

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: 

Op maandag 12/05: Op grootmoeders wijze - Gevulde paprika’s à la Mieke.

Op dinsdag 13/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Panna cotta van Roquefort, popcorn met chili, guacamole, peer en reepjes beef jerky.

Op woensdag 14/05: Lievelingsgerecht - Cannelloni met gerookte zalm, ricotta en spinazie.

Op donderdag 15/05: Op reis - Kapiteinsvis.

Op vrijdag 16/05: Zoete zonde - Chocolademousse ‘the real stuff’.