Antwerpse chef Thomas Baeyens (L’Amitié) serveert eigen wijn

Antwerpse chef Thomas Baeyens (L’Amitié) serveert eigen wijn
vrijdag, 17 juli, 2015 - 09:08

L’Amitié groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde in het Antwerpse Zuid. Acht jaar is lang in het restaurantmilieu. Ondanks die gezegende leeftijd oogt het restaurant jong en fris. Dit is de verdienste van chef Baeyens en zijn team. Zijn basisconcept blijft hetzelfde: puur, maar onbezonnen eten, een toonbeeld van bistronomie. Het eten is verfijnd, de zaak is no-nonsens.

Geen stijve bedoening dus voor Thomas. Wel is er een constante zoektocht naar vernieuwing en verbetering. Niet alleen op de kaart, maar ook in de zaak. Daarom werd huisstijl aangepast en ondergaat de zaak weldra een volledige restyling.

 

 

 

Omwille van de achtste verjaardag presenteert L’Amitié een eigen wijn. Dat ze er iets van wijn kennen, is geen geheim. In 2012 werden ze door Gault&Millau nog uitgeroepen tot Wine world ambassador van het jaar. Pittig detail: op de kaart bijna alleen maar biologische en natuurwijnen. Het spreekt voor zich dat ook hun gepersonaliseerde wijn volledig biologisch is.

 

 

De wijn werd gemaakt op het wijndomein Optimbulles in Jesseren, bij Borgloon. De druiven plukte Thomas samen zijn team zelf. Het resultaat is een heerlijk witte wijn, 100% Auxerrois. Drink de wijn nu bij een fris gerechtje of als aperitief op een zomers terrasje. Wijnfans opgelet, het is een beperkte oplage. Snel zijn, is dus de boodschap.

 

Meer info: