Arabelle Meirlaen is nieuwe 'Chef van het Jaar' in Gault&Millau 2014
maandag, 11 november, 2013 - 13:31
Voor Philippe Limbourg, directeur van Gault&Millau, lag de keuze voor Arabelle Meirlaen voor de hand: "Er waren stevige concurrenten, maar Arabelle is een schitterend voorbeeld van de actuele tendensen in de gastronomie. Zij combineert op een harmonieuze manier product, smaak en evenwicht, en voegt daar een frisse toets van groen en kruiden aan toe. Het is een senuele keuken."
Proficiat voor Arabelle! Haar restaurant 'Arabelle Meirlaen' in Marchin kreeg een knappe score van 18/20.
En er kwamen nog tal van andere categorieën aan bod:
- De jonge topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus, Au Gré De Vent (15/20) in Seneffe
- De jonge topchef van Vlaanderen:Tim Boury, Boury (16/20) in Roeselare
- De jonge topchef van Brussel en omstreken: Nicolas Scheidt, La Buvette (15/20) in Brussel
- Aziaat van het jaar: Yamato in Brussel
- Het mooiste terras: La Plage d'Amée in Namen
- Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia, t Zilte in Antwerpen
- De wijnkaart van het jaar: Cyrano in Waimes
- Brasserie van het jaar: Comptoir de l'eau de Vie in Erpent
- Dessert van het jaar: Le Chalet de la Fôret in Brussel
- Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant, Damme
- Italiaan van het jaar: Da Mimmo, Brussel
- Beste groenterestaurant: L'air du Temps in Liernu en Table d'amis in Kortrijk
- De 3 ontdekkingen van het jaar: La Menuiserie (14/20) in Waimes, Cécila (14/20) in Brussel en Maison D (14/20) in Ronse
- De prijs-plezier: Frituur René (14/20) in Brussel, Het Vijfde Seizoen (15/20) in Aalter en Le Délice du Jour (16/20) in Gerpinnes
De gids Gault&Millau 2014 ligt vanaf woensdag 13/11/2013 in de boekhandel, en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan 110 nieuwe. Alle info: www.gaultmillau.be