Barbecue, een feest

Barbecue, een feest
dinsdag, 17 april, 2012 - 16:25

Dit nieuwe boek van grillexpert Peter De Clercq toont aan dat je er ook heel verfijnde en culinair hoogstaande gerechten op kunt klaarmaken. Met fris ogende borden en heerlijk verse producten kun je van een barbecue een onvergetelijk feest maken, of het nu een zwoele cocktailparty, een barbecue voor kinderen, een formeel familiefeest of een gezellige klasreünie is.

Barbecue, een feest bevat daarnaast heel praktische informatie over een aantal barbecuetoestellen en –technieken, het biedt je inzicht in lekkere rundsoorten en het belang van goede rijping en geeft je ook nog gouden tips in verband met veiligheid en benodigdheden mee.

Dankzij een eenvoudige onderverdeling in hapjes, vis-, vlees- en vegetarische gerechten en desserts kun je zelf gemakkelijk je favoriete menu samenstellen. Bovendien krijg je per seizoen een praktisch overzicht van zelf te kweken groenten, kruiden en fruit voor op de barbecue. Kortom, dit boek bevat alle ingrediënten voor eindeloos grillplezier.

Wil je enkele recepten alvast uitproberen? Je vindt ze op vtmkoken.be.

Carpaccio van warm gerookte lamsfilet, gegrilde knoflooktapenade en gedroogde tomaten
Zalmfilet op een plank gegrild met zelfgemaakte kruidenpesto
Kabeljauwhaasje met Gandaham en tomatensalade
Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus
Appeltaart in de barbecue

Recepten
Peter De Clercq
Fotografie

Lennert Deprettere
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789401400091