Barbecuetips - Drie geweldige barbecuetoebehoren

vrijdag, 23 augustus, 2013 - 18:51

Iets aanschaffen dat ergens in de kelder stof ligt te vergaren – het is iedereen al overkomen - dan kunnen die zuurverdiende centjes beter besteed worden. Wikken en wegen is de boodschap.  Hierbij alvast drie van mijn favoriete barbecuetoebehoren die ik me nog geen seconde betreurd heb.

1. De FireWire maakt al enkele jaren geheel terecht naam in barbecuemiddens en is een koopje voor iedereen die met veel plezier een saté op de gril gooit. Het innovatieve aan dit hebbedingetje is niet alleen de lengte van maar liefst 75 centimeter, wel het feit dat het gemaakt is van flexibel, voedselveilig roestvrij staal. Dit laat je toe de vrije ruimte op je barbecue optimaal te benutten, zonder dat je hoeft te vrezen voor lekkers dat tussen de rooster valt. Het uiteinde van de spies laat je buiten de barbecue liggen – zo wordt het niet warm – opdat je de FireWire perfect kunt omdraaien en van het vuur halen wanneer nodig. Vlees, vis, gevogelte, groenten… de FireWire is ideaal voor alle hapklare brokken lekkers.

2. Ben je eerder fan van grote stukken vlees op de barbecue? Dat kunnen we perfect begrijpen, het brengt de oermens in ons allen een beetje naar buiten. Onmisbaar voor al deze carnivoren is een goede (vlees)thermometer en laat de Thermapen er eentje zijn van de bovenste plank. In eerste instantie was de Thermapen ontworpen voor labo’s en commerciële keukens, maar kwaliteit vindt doorgaans altijd zijn weg naar de consument. Veel tijd was er dan ook niet nodig voor deze thermometer een ware hype werd. Meet de temperatuur zowel in Fahrenheit als graden Celcius, spatwaterdicht, bijzonder accuraat, te verkrijgen in verschillende kleuren… de grootste troef is wel dat hij de temperatuur supersnel weet te meten. Drie luttele seconden, meer heeft hij niet nodig . Mijn beste vriend in de buurt van de gril!

3.  Zit ondertussen in zowat ieders merk zijn gamma, de ‘bakingstone’. Rond, vierkant, ovaal, halve maantjes, in alle vormen kun je ze terugvinden. Met gebruik van deze steen kan je perfect bakken in je barbecue. Pizza’s, focaccia, brood, gebak… wie had kunnen denken dat een simpele steen je barbecue zou omtoveren tot een ware bakkerij. Ontbijt op de barbecue, waarom geen pistolets proberen? Klinkt raar maar sommige mensen staan echt op de meest onmogelijke tijdstippen achter de gril, neem dat maar van mij aan. Verras je vrienden met een pizzaparty. Het enige wat je nog nodig hebt om van je tuin een ware Italiaanse pizzeria te maken zijn geblokte tafellakens. Dat en een dikke opplaksnor!