Bartel Van Riet en chef Pascal Devalkeneer pimpen je gin-tonic met de eerste komkommerbes

Bartel Van Riet en chef Pascal Devalkeneer pimpen je gin-tonic met de eerste komkommerbes
dinsdag, 5 juli, 2016 - 15:58

Op de serres van het Koninklijke Pakhuis van Tour & Taxis kweekten ze een ongewone en zeldzame minivariant van de komkommer: de komkommerbes. In combinatie met tonic en Hendrick's gin wordt het een heerlijke aperitief.

 

“Een komkommer is een vrucht – geen groente dus –“ vertelt Pascal “die tegelijkertijd subtiel van smaak, enorm verfrissend en toch knapperig is. Van nature uit accentueert hij de smaak van elk product waarmee hij het bord deelt.”  “En dat doet hij in alle bescheidenheid!”, vult Bartel aan. “Een tip: zet de komkommer niet in zijn blootje. Niet omdat hij nogal verlegen is, maar wel omdat de schil veel voedingstoffen bevat. Kies er eentje uit die mooi groen, mat en glad is. Dan weet je dat je een smakelijk exemplaar hebt.”

 

Enkel in de week van 18 juli kun je deze unieke combinatie proeven. Koninklijk pleziertjes hebben een exclusief kantje. Gewone stervelingen kunnen voor een zalige Royal Hendrick’s Gin & Tonic terecht in enkele zorgvuldig gekozen etablissementen en dit enkel in de week van 18 juli 2016 (tot uitputting van de voorraad):

  • Le Chalet de la Forêt in Brussel
  • La Pharmacie Anglaise in Brussel
  • The Mad Hatter in Antwerpen
  • Old Fashioned in Gent
  • Sophie’s Living Room in Koksijde
  • Gavius Club in Ans

 

 

Komkommer op de taart: dezelfde stervelingen kunnen zelf de komkommers plukken die in hun koninklijke drankje gaan. 

 

Zin gekregen in een gin-tonic? Hier vind je het recept.