BBQ: English Breakfast

BBQ: English Breakfast
donderdag, 31 juli, 2014 - 15:09

Spek, worstjes, eieren, warme groenten… genoeg om er een hele dag tegenaan te kunnen. Krijg je familie of vrienden te slapen? Waarom ze niet eens verrassen met een typisch English Breakfast?

Via deze link tover je in geen tijd een Engels ontbijt in je keuken. Maar aangezien het zomer is wil je misschien een stapje verder gaan, een ietsje meer indruk maken? Weet dan dat zo’n flink uit de kluiten gewassen Engels ontbijt zich perfect leent om op de barbecue te bereiden.

"Op de barbecue? 's Morgens?" Inderdaad, de perfecte manier op de ochtend te starten, niet?

Het enige wat je moet doen is je barbecue voorzien van verschillende temperatuurzones (heet, warm, veilig) en als je volgende tips in acht neemt, dan kan er haast niets verkeerd gaan. 

Tips: 

- Het makkelijkste onderdeel van het klassieke English Breakfast zijn ongetwijfeld de (varkens)worstjes. Prik je worstjes even in en gaar deze op de barbecue zoals je dat altijd zou doen.

- Als je spek bereidt op de barbecue, dien je er rekening mee te houden dat het smeltende vet voor (steek)vlammen kan zorgen. Om dit te vermijden voorzie je best een aluminium druipbakje tussen de kolen welke je vult met vocht naar keuze (bv bouillon of bier). Hierboven gaar je vervolgens je plakjes spek.

- Halveer de tomaat en kruid deze met peper en zout. Gril de snijkant van de tomaat kort op de hete zone, draai de tomaathelften om en verplaats deze vervolgens naar de warme zone waar je ze laat verder garen. Eenmaal de tomaten gaar zijn kan je ze warm houden op de veilige zone. Dit geldt trouwens voor alle onderdelen van het ontbijt.

- De champignons kun je op twee manieren bereiden op de gril. Of je prikt ze op een satéstokje waardoor je de champignons makkelijk kunt draaien, of je maakt een ‘bootje’ van aluminiumfolie welke dienst doet als pannetje waarin je de met peper en zout gekruide champignons gaart. Aan jou de keuze.

- Ook toast is een essentieel onderdeel van het Engelse ontbijt. Wil je voorkomen dat je boterhammen snel verbranden op de barbecue, dan kan je deze maar beter op de warme in plaats van de hete zone grillen. Niet vergeten tijdig om te draaien.

- Nu zou je denken dat je bonen in tomatensaus niet op de barbecue kunt bereiden, maar niets is minder waar. Open het blik bonen in saus, roer de bonen los en zet het blik op de warme zone van je barbecue. Eventueel kan je een beetje zilverpapier voorzien, waarop je het blik zet zodat het papier zeker geen vuur vat. Vergeet ook niet de bonen af en toe om te roeren om verbranden te vermijden. Je kunt natuurlijk ook nog altijd een pannetje op de gril zetten.

- De eenvoudigste manier om eitjes op de barbecue te garen is in vuurvaste muffinvormpjes. Vet de vormpjes in met boter of olie, breek in elke vorm een eitje, kruid met peper en zout en gaar op de barbecue.

 

Mits een goede mise en place kan je als een volleerd barbecuechef bovenstaand ontbijt in één keer bereiden.

Enjoy your breakfast!