Bekende slager Dierendonck opent in Brussel een derde vestiging
Hendrik Dierendonck komt uit een slagersfamilie in Sint-Idesbald (Koksijde). Daar is nog steeds de "moederwinkel" gevestigd. Enkele jaren geleden opende in Nieuwpoort een eerste atelier en winkel. Recent werd in Veurne een productie-atelier opgestart van waaruit alles vertrekt. Nu komt de slager dus naar de hoofdstad.
In de Dansaertwijk opende hij vorige donderdag zijn atelier en slagerij. Van hieruit probeert hij zijn kwaliteitsvlees verder te promoten. Vlees van Dierendonck is gegeerd en staat bekend om zijn ultieme kwaliteit en smaak. Er is niet alleen het West-Vlaams rood, een oerras dat Hendrik en zijn vader terug populair maakten, maar er is ook het lamsvlees, verschillende runder- en varkensrassen. Onder zijn klanten mag Dierendonck tientallen sterrenchefs rekenen uit binnen- en buitenland.
"Minder maar kwaliteitsvoller vlees", dat is zijn motto. En terecht, als je het ons vraagt.
Hendrik zit niet stil. Naast een boek (The Butcher's book) en vleesrestaurant Carcasse wordt de Holiday pop-up webshop verlengd. Die werd opgestart in december, maar wegens succes verlengd.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Meer weten?