Belgische topchocolatier Dominique Persoone zorgt voor uitdaging van formaat in The Taste

woensdag, 13 november, 2013 - 17:11


In deze derde aflevering op donderdag 14 november 2013 maakt de Belgische topchocolatier Dominique Persoone zijn opwachting. Dominique is gekend als de man die de Rolling Stones chocolade leerde snuiven, maar heeft heel wat strepen verdiend als topchocolatier: zo werd zijn chocoladewinkel Chocolate Factory in Brugge opgenomen in de Michelingids.

Het thema deze week is de zoete zonde, maar Dominique ziet dit veel breder voor de groepsopdracht: hij wil dat de teams out of the box denken en meer doen dan een praline maken. Hij geeft elk team een gevarieerde mand met heel veel verschillende ingrediënten: van makreel, filodeeg, radijzen tot ganzenlever en hij vraagt hen om een spannende lepel te maken met heel veel smaken. De grote uitdaging is dat er uiteraard chocolade in moet verwerkt worden.

Zowel Gert als Wout beginnen met een bang hart aan deze opdracht: “Ik denk echt dat het geen evident thema is en daarbovenop krijgen we ook nog eens een ‘blinde’ mand, dus ik heb voor deze groepsopdracht wel wat gezonde schrik”, aldus Gert. Wout treedt hem daarin bij: “Het was heel spannend om de ingrediënten op voorhand niet te kennen, want ik ben geen zoetebek, da’s absoluut mijn terrein niet. Het kan dus alle richtingen uit en dat is best wel spannend.”

Maar na het verliezen van een teamlid vorige week, zijn Gert en Wout strijdvaardiger dan ooit en mogelijk nog meer gedreven om hun team te motiveren en de Nederlandse concurrentie onverbiddelijk naar huis te koken. Bovendien kunnen ze  - dat zijn de regels van het spel – bij de groepsopdracht enkel toekijken vanop de zijlijn en dat zorgt wel eens voor grote frustratie.

Er kan uiteindelijk maar één teamlepel de beste zijn en dus maar één keuken waar tijdens de individuele opdracht niet meer gekookt zal worden. Het wordt alsmaar duidelijker hoe belangrijk die immuniteit kan zijn. Voor de individuele opdracht blijft het thema nog steeds zoete zonde, maar is het deze keer wel de bedoeling om de chefs te verleiden met een zoet dessert. Ook vandaag moeten de twee koks van de lepels die het minst in de smaak vallen bij de 4 chefs naar huis.