Beste barman van België Carl Van Droogenbroeck bij top of the world

woensdag, 10 juli, 2013 - 13:19

Complimenten van hoofdjurylid

Het afgelopen jaar namen bartenders van de meest gewaardeerde bars ter wereld deel aan regionale voorrondes om een begeerde plek in de Global Final van Diageo Reserve World Class aan boord van de Azamara Club te bemachtigen. Slechts 50 van de 15.000 deelnemers mochten hun creaties presenteren aan een aantal van de meest gerespecteerde namen in de industrie. Carl was één van die 50 geselecteerden. Tijdens de Global Final slaagde Carl erin de eerste ronde tot een goed einde te brengen. Helaas greep hij net naast een ticket naar de halve finale (zestien overblijvers), maar hij kreeg wel complimenten van het hoofdjurylid van de wedstrijd Dale DeGroff, een van ’s werelds bekendste bartenders.

Uitdagende opdrachten

Carl moest challenges trotseren zoals de ‘Red Carpet Challenge’, een proef waar de bartender een signature drink en een bottle serve moest voorstellen aan de jury. Hiervoor moest hij zijn inspiratie halen bij sterren, schrijvers of regisseurs van het grote doek die op de rode loper zijn gepasseerd tijdens het filmfestival van Cannes. De volgende uitdaging was de ‘Mediteranean Mastery Challenge’ waarbij de focus lag op invloeden van Mediteraanse food en drinks. Carl moest deze regio tot leven brengen in zijn glas door mediterraanse ingrediënten, stijl en technieken te gebruiken. Tot slot moest Carl voor zijn derde proef, de ‘Saint-Tropez Market Challenge’, met een budget van €30 gaan shoppen op de markt van Saint-Tropez. Met die ingrediënten serveerde hij twee nieuwe cocktails.

Opleiding in Londen

Carl gaf vijf jaar geleden zijn studies rechten op voor zijn passie:cocktails shaken. Hij volgde een intensieve opleiding tot professionele barman in Londen en kreeg de kans om zijn vaardigheden te tonen en verder te ontwikkelen in Cocktails at Nine, een cocktailbar in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. “Ik ben heel blij dat ik het tot de internationale finale van World Class heb geschopt. Ik moest het opnemen tegen een ongelooflijk getalenteerde groep van bartenders die me trouwens heel erg geïnspireerd heeft. Het niveau lag heel hoog”, aldus Carl Van Droogenbroeck.

David Rios uit Spanje mag zich jaar lang beste barman ter wereld noemen

David Rios uit Spanje werd bekroond tot Diageo Reserve World Class Bartender of the Year 2013 en mag zich een jaar lang de beste barman ter wereld noemen. David zal een wereldwijde ambassadeur van Diageo Reserve World Class worden, de hele wereld rond reizen om nieuw aanstormend talent te inspireren en nieuwe cocktailculturen en trends ontdekken.