Beste grootkeukenkok snoert hongerstakers de mond

vrijdag, 25 november, 2011 - 10:17

Yves De Decker, de kok van de Brugse centrale OCMW-keuken, is uitverkozen tot beste grootkeukenkok van België. Tijdens de kookwedstrijd in Gent scoorde De Decker met zijn zalmforel met terrine van roodbaars en coulis van gerookte paling, en roomtaart met geitenkaas, pompoenmarmelade en frambozenkletskoppen. Het is best opvallend dat net deze chef deze titel krijgt want drie jaar geleden brak nog een hongerstaking uit bij de Brugse bejaarden omdat ze het OCMW-eten niet lekker vonden. Maar de kwaliteit in de keuken blijkt er op vooruitgegaan. "Een fantastische eer", zegt de chef zelf in de Corelio-kranten. "We maken hier elke dag tussen de tweeduizend en vierduizend maaltijden. En dat zijn echt lekkere gerechten, ja. Het gaat nog steeds om grootkeuken en daar werk je met veel striktere normen en regels dan in de restaurants, maar ook wij besteden veel aandacht aan wat we de mensen geven en hoe we het op het bord brengen. We hebben problemen gekend bij de opstart, maar nu hebben we onze draai gevonden."