Bevriende chefs koken voor de laatste editie Vrienden van de Smaak 2012

woensdag, 29 augustus, 2012 - 09:13

Afgelopen zomer genoten meer dan 500 Vlamingen voor het eerst van het unieke dinerconcept van Vrienden van de Smaak. Samen met tafelgenoten van overal en nergens, en een topchef die in openlucht (of onder een afdakje) kookte met lokale en pure ingrediënten proefden ze van authentieke smaken en het goede leven. Voor de allerlaatste editie van het seizoen strijken we neer in een prachtig Antwerps kasteeldomein, waar topchefs Wout Bru en Philippe van den Bulck nog één keer Vrienden van de Smaak zullen verrassen.

Vrienden van de Smaak is een restaurant zonder muren dat van juni tot september bijzondere buitendiners op unieke locaties organiseert. Op het menu staan een ontdekkingstocht naar authentieke smaken langs pure producten en prachtige plekken. Aan één lange tafel genieten de disgenoten van een 5 gangendiner in openlucht. Terwijl een topchef in zijn buitenkeuken-voor-één-dag voor verrassingen op het bord zorgt, schuiven lokale landbouwers en producenten mee aan tafel, om het verhaal achter hun ingrediënt te vertellen.

Op vrijdag 21 september houdt deze ongewone karavaan halt op het kasteeldomein Hof ter Linden in Antwerpen (Edegem).

Les chefs sont arrivés
Sterrenchef Wout Bru is een drukbezet man: hij verscheen dit jaar regelmatig op de Vlaamse buis, onder andere als jurylid in Junior Masterchef en Masterchef. Tussendoor kookte hij de sterren van de hemel tijdens evenementen zoals de Nacht van Exclusief en Tomorrowland. Daarnaast runt hij zijn eigen hotel-restaurant Maison Bru in het Franse Eygalières. Met zijn voorliefde voor marktverse ingrediënten en pure smaken combineert Bru Belgische en Provencaalse elementen tot authentieke gerechten. Voor Vrienden van de Smaak keert hij (eventjes) terug naar de provincie waar hij geboren is. Benieuwd wat hij met de lokale producten op het bord zal toveren…

Samen met Bru zal op vrijdag 21 september ook Philippe Van den Bulck achter het vuur staan. Gekend als de meest creatieve veggiekok van België, heeft de chef verder een sterke reputatie als foodstylist en foodwriter bij Culinaire Ambiance. Hij werkte eerder al in El Bulli (Rosas), Le Cirque (New York), Le Louis XV (Monte-Carlo) en Maison Bru (Eygalières). Duidelijk een smaakmaker met een grote culinaire honger en een internationaal smakenpalet.

Reserveren
Wil je een plekje aan de lange tafel met Wout Bru reserveren, ga dan naar www.vriendenvandemaak.be

Over de vrienden van de smaak
Achter het dinerconcept van Vrienden van de Smaak schuilt het verlangen om mensen op een originele manier weer dichter bij elkaar en bij het eten op hun bord te brengen. De bijzondere setting in openlucht zet de tafelgasten letterlijk middenin de natuur. De onverwachte gesprekken ontspinnen zich in een divers gezelschap, dat één avond lang met volle teugen geniet van al het moois dat de ‘buiten’ te bieden heeft. Gezelligheid troef, en een unieke ervaring voor elke ‘vriend van de smaak’.