Biggest Cooking event: De grootste kookles van het land

vrijdag, 4 oktober, 2013 - 13:36

Tijdens deze vijf dagen zullen 2000 deelnemers de kans krijgen om te koken terwijl ze live de handelingen en richtlijnen van de chefs volgen. In anderhalf uur tijd moeten ze een maaltijd en een dessert bereiden. Als kers op de taart kunnen dit jaar kinderen van 8 tot 12 jaar aan een sessie deelnemen op de ‘Kids’ day’, op zaterdag 16 november.

De les wordt georganiseerd in meerdere Franstalige en Nederlandstalige sessies in een enorm atelier dat speciaal voor deze gelegenheid werd ingericht in Paleis 4 van de Heizel in Brussel. Samen met een metgezel naar keuze volgen de deelnemers de handelingen en richtlijnen van de chef en maken ze in anderhalf uur tijd een maaltijd en een dessert. Ze zullen werken met verse seizoensproducten en worden bijgestaan met de beste tips om ze te bereiden. Ze krijgen ook een inleiding in de oenologie om te leren welke wijn het best bij welk gerecht past. Aan het einde van deze buitengewone les kunnen de deelnemers met veel trots hun creatie ter plaatse proeven maar zullen ze het ook thuis opnieuw kunnen bereiden.

Hou VTM Koken de komende weken in de gaten, want ook wij zullen 50 felbegeerde plaatsjes voor de kooklessen met Wout Bru en Peter Goossens weggeven!