Binnenkort de eerste editie van Limburg Proeft!

woensdag, 22 mei, 2013 - 13:40

 

Na het succes van Antwerpen Proeft hebben de organisatoren besloten om voortaan ook een editie te organiseren van Limburg Proeft! Op het Kolonel Dusartplein te Hasselt zullen 20 toprestaurants, sterrenchefs en jonge bistro's uit heel Limburg proevertjes aanbieden. Kortom, je kan drie dagen genieten van de beste producten in Limburg.

Annemie Ramaekers is ambassadrice van Limburg Proeft en zij wordt bijgestaan door ambassadeur Peppe Giacomazza, chef-kok van La Botte.

Volgende 20 culinaire zaken zullen deelnemen aan de eerste editie van Limburg Proeft:

  • Slagmolen (Bert Meewis, Opglabbeek) - ** (Michelin)
  • Restaurant Magis | Bistro Bis (Dimitry Lysens, Tongeren) - * (Michelin)
  • Innesto (Koen Verjans, Houthalen-Helchteren) - * (Michelin)
  • Vous Lé Vous | Smaaksalon (Giovani Oosters, Hasselt) - 1 koksmuts (Gault&Millau)
  • Il Fiore (Dino Bagnato, Maasmechelen) - 1 koksmuts (Gault&Millau)
  • La Botte | Peppe & Amici (Peppe Giacomazza, Genk) - Njamma Mia! (Njam!) - Gault&Millau
  • Cuchara (Jan Tournier, Lommel) - Gault&Millau
  • Taratata (Christoph Smets, Hasselt) - Gault&Millau
  • Chocoladehuis Boon (Patrick Mertens, Hasselt) - De Beste 25 Chocolatiers van België (Gault&Millau)
  • Lucie & Jimmy (Lucie Ory, Tongeren) - Mijn Restaurant! (VTM) - Michelin
  • Herestraat 2 (Lars Vandenreijt, Sint-Truiden) - Michelin
  • Le 54 (Ilse Motten, Tongeren) - Michelin
  • Creatief Culinair Atelier / Mario Holtzem (Genk)
  • De Weijers Hoven (Xavier Conings, Hoeselt) - Compagnie de la Toque Blanche
  • Food Emotions / Koeckhofs (Mark Bonneu, Hamont-Achel)
  • 't Kaasplankske (Peter Verbruggen, Beringen)
  • Lucy Chang (Hasselt)
  • O Geros (Mariane Tzamouranis, Genk)
  • Pattos (Billy Afacan, Hasselt)
  • Undici / Daniël & Rinaldo (Rinaldo Musa, Tongeren) - Mijn Restaurant! (VTM)

De eerste editie belooft dus al meteen een editie van formaat te worden! Meer informatie over het evenement kan je terugvinden op de website van Limburg Proeft.