Binnenkort te koop in België: 'lelijke' groenten

woensdag, 29 juli, 2015 - 15:22

Wie zelf een moestuintje heeft, weet dat er ook zoiets bestaat als misvormde groenten. Een kromme komkommer, een tomaat met een inkeping, een hartvormige wortel...het komt allemaal uit Moeder Aarde. Ga je enkel naar de supermarkt, dan lijkt het alsof er alleen maar rechte komkommers, ovaalvormige aubergines, ronde tomaten en kegelvormige wortelen bestaan. Niets is dus minder waar. Alleen blijft de vraag: waar zijn al die vreemde groenten dan? 

Vaak worden die verwerkt in minderwaardige producten, dierenvoeding of worden ze gewoon weggegooid. Zonde, want ondanks hun uiterlijk zijn ook die vruchten en groentes nochtans echt lekker. Meer en meer stemmen gingen op om die wel te gebruiken.  Albert Heijn (Nederland) en Intermarché (Frankrijk) begonnen reeds met de verkoop van deze lelijke eendjes.

 

 

Nu springt ook België eindelijk mee op de kar. Winkelketen Delhaize start 30 juli met een proefproject. In 16 winkels worden de groenten verkocht per doos van 2,5kg. De prijs ligt lager dan 'normale groenten'.

Wat denk jij? Zou jij de lekkere lelijke eendjes meenemen?