Bistronomie in the Sky: dineren op 50 meter hoogte

Bistronomie in the Sky: dineren op 50 meter hoogte
zondag, 25 mei, 2014 - 18:26
restaurants

Bistronomie in the sky, zo heette het evenement. Een woordje uitleg, want bistronomie, wat is dat in godsnaam? Het woord is een samentrekking van bistro en gastronomie. Dit staat voor een eerlijke keuken, een ongedwongen sfeer, een correcte prijs-kwaliteitverhouding en verfijnde gerechten. Lekkere no-nonsens, dus. Elk jaar geeft het team van Bistronomie een gids uit met alle horecazaken, die onder de stempel bistronomie vallen.

 


Dankzij Dinner in the Sky kon je het voorbije weekend in Brugge genieten van bistronomie op 50 meter hoogte. Verschillende chefs gingen de lucht in om een twintigtal mensen hun culinaire kunsten voor te schotelen. Wij trokken mee naar boven en genoten niet alleen van het lekkers, maar ook van het uitzicht. Stijn Bauwens van De Kruidenmolen en Jürgen Aerts van Kok-au-Vin waren de chefs van dienst. Het eerste hapje was een witte pens, op smaak gebracht met een bisque. Daarbij kwam een lekkere kruidenmayonaise en een koekje. Deze leuke klassieker werd door een herwerking van een klassieke steak tartaar gevolgd.

Het Schotse vlees werd op smaak gebracht met verschillende Aziatische ingrediënten zoals citroengras, limoenblaadjes en gember. Afsluiten deden we met een fris en smaakvol dessertje van de hand van Jürgen Aerts. Een citroenmousse werd gecombineerd met frambozen en aardbei. Het uitzicht gaf deze culinaire hoogvliegers alleen nog maar meer charme.


Wie nog interesse toont in het dinner in the sky zal moeten wachten tot een volgend evenement. Wie echter niet kan wachten, kan in één van de
bistronomie restaurants zijn maagje vullen. Smakelijk!