Bokkenpootjes en macarons gesneden koek voor Lindsay

donderdag, 19 april, 2012 - 10:33

De 3de aflevering van De MeesterBakker, op woensdag 18 april 2012, stond helemaal in het teken van koekjes: van bokkepootjes tot macarons en speculaas. Traditionele bakker Philemond, die het vorige week al moeilijk had in de proef met de cupcakes en whoopies, beet nu zijn tanden stuk op de macarons, terwijl andere kandidaten duidelijk niet aan hun proefstuk toe waren.

Voor de klassieker van de week stonden er bokkepootjes op het programma. Vooral de chocolade tempereren bezorgde menig kandidaat klamme handjes. Bernard en Sofie moesten op hun beurt af en toe de wenkbrauwen fronsen bij het aanschouwen van het resultaat. Ondanks het haar eerste keer was vielen de koekjes van Lindsay enorm op, maar was het Marina die met haar bokkepootjes op het meeste lof kon rekenen.

De volgende proef was allesbepalend: een waar koekjesbuffet van speculaas, zandkoekjes en oh-zo-gevreesde macarons. Waar de zandkoekjes en macarons van Philemond nog niet doorbakken waren, was de speculoos van Nancy dan weer té gebakken. Weer vielen de creaties van Lindsay - zoals haar paasmacarons - enorm in de smaak. Over haar aanstelling als MeesterBakker van de week was de jury dan ook unaniem.

Voor de keuze wie de MeesterBakker-keuken moest verlaten, moesten Bernard en Sofie wat meer wikken en wegen. De senior van de groep, Philemond, legde jammer genoeg het minst gewicht in de schaal waardoor zijn MeesterBakker-avontuur vandaag voorbij was. “Ik zag en voelde het wel aankomen”, vertelde hij na afloop. “Maar ik blijf bakken, dat is nog altijd mijn passie en liefde.”