Bram wint De Beste Hobbykok van Vlaanderen

dinsdag, 4 juni, 2013 - 21:50

Het was de 28-jarige Stephanie uit Wevelgem die het in de finale moest afleggen tegen Bram. Ook zij wist de sterrenchefs meermaals van hun sokken te blazen, maar moest in de slotfase uiteindelijk het onderspit delven. Beide hobbykoks maakten het Gert en Sergio allesbehalve makkelijk en namen hen mee op een rollercoaster aan smaken. “Dit is een ware thriller”, vatte Sergio het perfect samen.

Winnaar Bram – die nooit een koksopleiding volgde, maar van kindsbeen af al graag achter de kookpotten stond en alles met vallen en opstaan leerde – is in de zevende hemel met zijn overwinning. “Ik ben supercontent met mijn overwinning. Als je mij in het begin van dit avontuur verteld zou hebben dat ik dit zou winnen, ik zou eens hard gelachen hebben. Maar ik voel nu dat ik doorheen de reeks enorm gegroeid ben en dat ik heel wat heb opgestoken, met dank aan de chefs! Catalonië en Napels waren fantastisch, maar de finale was echt de kers op de taart. Mijn succes heb ik voor een groot stuk te danken aan mijn voorbereiding waarbij mijn vrouw en mijn vrienden ook een grote rol in hebben gespeeld”.

Wie inspiratie wil halen uit de creatieve recepten van winnaar Bram of benieuwd is naar zijn reactie op de overwinning, neemt best een kijkje op koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen-2013. Hier stelt hij zijn eerste mini-kookboek voor, met negen nieuwe smaakbommetjes die ‘helemaal Bram’ zijn.