BRAND: Niels Destadsbader wordt ingewijd in de wereld van Sofie Dumont

zondag, 26 oktober, 2014 - 11:00

Vooraleer Niels vanaf vrijdag 31 oktober de nieuwe entertainmentshow Dansdate zal presenteren, heeft hij vanaf maandag 27 tot en met vrijdag 31 oktober 2014 eerst nog een andere vaste afspraak met de kijker… als souschef in De Keuken van Sofie.

Op maandag 27 oktober neemt Sofie zanger, acteur en entertainer Niels Destadsbader meteen mee naar zijn culinair verleden. Dat ligt in West-Vlaanderen, waar zijn grootvader heer en meester was in de keuken. Sofie maakt samen met Niels zijn absolute topper: rode kool met vleesbrood én ‘dierenfrietjes’. Toch blijkt al snel dat Niels zijn culinaire vaardigheden niet van pepé geërfd heeft…

Niels begrijpt niet waarom iedereen zo gek is van lasagne of stoofvlees. Deze twee keukenklassiekers laat hij graag en zonder enige moeite aan zich voorbijgaan. Sofie neemt op dinsdag 28 oktober de uitdaging aan en verwerkt de twee ingrediënten in één gerecht. Energiebom Niels helpt haar vol overgave bij de bereiding van de lasagne met osso bucco, ricotta en gandaham, al loopt dat bijna nefast af wanneer hij onopzettelijk brand veroorzaakt achter het fornuis.

In het dagelijkse leven gaat Niels in overdrive als hij kip met rijst voorgeschoteld krijgt. Met die ingrediënten maakt Sofie op woensdag 29 oktober een heerlijke romige risotto met romanesco, ook wel Romeinse broccoli genoemd. Volgens Sofie is het een miskende seizoensgroente die zeker meer aandacht verdient. En dat kan Niels alleen maar beamen nadat hij van het eindresultaat heeft geproefd. 

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Niels al heel wat van de wereld gezien. Voor zijn peterschap van de Damiaanactie maakt hij regelmatig reportages in de verste uithoeken van de wereld. Zo at hij ooit in Nicaragua de yucca wortel. “Een heerlijke zoete aardappel waarvan ik kon blijven eten”, zegt Niels met het water in de mond. Op donderdag 30 oktober tovert Sofie de Zuid-Amerikaanse zon in haar kookpotten en bereidt ze met de yucca wortel een latino gerecht met rode bonen en gefrituurd varkensvlees

Op vrijdag 31 oktober is er slecht nieuws, maar ook goed nieuws voor de fans van Niels Destadsbader. Het slechte nieuws is dat dit zijn laatste dag is als kookgast van Sofie. Voor de gelegenheid maakt hij samen met haar een heerlijke zoete zonde: taart met verse abrikozen en knapperig bladerdeeg, overgoten met een sausje van mascarpone en verse tuinkruiden. Gelukkig is er ook goed nieuws: dezelfde dag nog ruilt Niels de keuken in voor de dansvloer en presenteert hij voor het eerst de gloednieuwe show Dansdate bij VTM. 

De Keuken van Sofie, elke weekdag bij VTM.

Op maandag 27/10: Op Grootmoeders wijze – Rode kool met perzik, vleesbrood en verse frietjes in diertjes gesneden.

Op dinsdag 28/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Lasagne met osso bucco, ricotta en gandaham.

Op woensdag 29/10: Lievelingsgerecht - Risotto met romanesco, kip, tijm en curry.

Op donderdag 30/10: Op reis - Gefrituurd varkensvlees, yucca wortel en rode bonen op zijn latino’s.

Op vrijdag 31/10: Zoete zonde - Abrikozentaart met een sausje van mascarpone en tuinkruiden.