Breisels voor je smoothie

woensdag, 29 augustus, 2012 - 11:25

Volgens Welzijnszorg leven in België 1,6 miljoen mensen in armoede en één op vijf kinderen groeit op onder de armoedegrens. Vaak betekent armoede ook sociale uitsluiting. Welzijnszorg ondersteunt mensen die in armoede leven via 150 projecten in Vlaanderen en Brussel. Innocent, bekend van hun lekkere smoothies, heeft zo’n project opgestart. Zij moedigen iedereen aan om samen met hen kleine wollen mutsjes te breien voor op de smoothies.

Het concept van de Goedgemutste Breicampagne is eenvoudig: tot en met 1 december 2012 kan iedereen zijn zelfgemaakte, kleurrijke, ludieke en te gekke mutsjes opsturen naar Innocent. In januari 2013 staan de smoothies dan goedgemutst in de winkel, en per verkochte Innocent smoothie met muts schenken zij € 0,25 aan Welzijnszorg.

De eerste editie van de Goedgemutste Breicampagne, in 2011, was een enorm succes. Maar liefst 70.000 mutsjes werden gebreid en in de winkelpunten verdeeld! Met eenieders hulp, hopen ze dit jaar zo’n 85.000 mutsjes te kunnen verzamelen. Dit jaar zijn er enkele grote namen die Innocent willen steunen, namelijk modeontwerper Paul Smith en actrice/model Sienna Miller. Zij hebben allebei al een ontwerp geschetst voor de Goedgemutste Breicampagne. Dus help mee en brei ook een muts, hoe meer hoe beter!

Op de website www.innocentdrinks.be en www.facebook.com/innocentbelgium staan ondersteunende brei- en motivatiefilmpjes, en de breipatronen die samen met Veritas werden opgesteld.